пʼятниця, 05 жовтня 2012 19:19

Україна перейде на власний газ через 15 років - Азаров

Україна перейде на власний газ через 15 років - Азаров
За словами Азарова, в Україні є розмірені запаси газу приблизно об'ємом 2 трильйони кубометрів газу на шельфі. Фото: operkor.net

Прем'єр-міністр Микола Азаров упевнений, що Україна перейде на споживання виключно власного газу протягом 15 років.

Таку впевненість він висловив в ході спілкування з користувачами мережі Фейсбук.

"У нас є розмірені запаси газу приблизно об'ємом 2 трильйони кубометрів газу на шельфі. Є також запаси газу в сланцевих родовищах. Із тих цифр, що я привів, видно, що нам на довгі роки вистачить своїх власних запасів газу", - зазначив він.

"Важливо тільки забезпечити їх експлуатацію. А для цього необхідні великі затрати. Світова практика говорить про те, щоб збільшити на 1 мільярд кубометрів видобуток газу, потрібно затратити приблизно 1 мільярд доларів. Ось чому я поставив реалістичний термін виходу на повне самозабезпечення України своїм власним газом", - уточнив прем'єр.

"Правда, гірничо-геологічні умови видобутку нашого вугілля досить складні. І тому необхідні нові технічні та технологічні розробки", - визнав Азаров.

"Але в найближчі роки ми можемо забезпечувати себе повністю необхідною кількістю вугілля за винятком деякої кількості вугілля коксівних марок, які ми змушені імпортувати з-за кордону", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Україна перейде на власний газ через 15 років - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути