понеділок, 04 червня 2018 17:43

Україна не отримає 21,3 млрд грн від приватизації - Данилюк

Україна не отримає 21,3 млрд грн від приватизації - Данилюк
Кабміну запропонували провести приватизацію 26 підприємств. Пізніше уряд скоротив перелік великих об'єктів для приватизації в 2018 році з 26 до 23. Фото: biz.nv.ua

В Україні фактично зірваний план приватизаційних надходжень 21,3 млрд грн. Тому Міністерству фінансів доведеться шукати додаткові джерела фінансування дефіциту держбюджету 2018 року.

"Приватизаційних надходжень не отримаємо, скільки планували, - це факт", - заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, пише Сегодня.

Він додав, що потрібно виставляти на приватизацію інші підприємства. Або ж уряд має запропонувати ввести зміни до держбюджету для корекції плану приватизаційних надходжень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні набув чинності закон про приватизацію

За словами заступника голови МЕРТ Максима Нефьодова, через неефективне управління щороку в Україні зникають 100 держпідприємств. Щоб врятувати держсектор, необхідно провести реформу держуправління і масштабну приватизацію.

Кабміну запропонували провести приватизацію 26 підприємств. Пізніше перший заступник голови спеціальної контрольної комісії з питань приватизації Ігор Лапін наголосив, що уряд скоротив перелік великих об'єктів для приватизації в поточному році з 26 до 23. Зі списку забрали "Аграрний фонд" і Державну продовольчо-зернову корпорацію України.

За бюджетом 2017 року, від приватизації держава мала отримати 17,1 млрд грн. Однак бюджет отримав лише 3,4 млрд грн. Основну суму 3,05 млрд грн отримали за рахунок продажу в серпні блок-пакетів акцій енергокомпаній. Їх викупила група СКМ Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Україна не отримає 21,3 млрд грн від приватизації - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути