вівторок, 31 липня 2012 16:23

Україна майже вдвічі збільшила запаси газу в підземних сховищах

Україна майже вдвічі збільшила запаси газу в підземних сховищах
Закачування в ПСГ йде з випередженням планових показників. Фото: gazprom.ru

Запаси природного газу в підземних сховищах (ПСГ) України в період з 15 квітня по 29 липня 2012 зросли майже вдвічі - до 14,1 млрд куб. м.

Про це повідомило джерело уряді.

За його словами, з початку сезону закачування в ПСГ країни розміщено 7,1 млрд куб. м природного газу.

"Закачування йде з випередженням планових показників, в сховищах на сьогодні накопичено близько 14,1 мільярда кубометрів", - зазначив співрозмовника.

Нагадаємо, прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу на 2012 рік передбачає закачування природного газу в ПСГ України 13,135 млрд куб. м, у тому числі у другому кварталі - 4,887 млрд куб. м, в третьому - 7,602 млрд куб. м, у четвертому - 0,646 млрд куб. м.

Україна в квітні 2012 року завершила сезон відбору природного газу з власних ПСГ і почала сезон закачування. Залишки газу в ПСГ країни на кінець сезону відбору 2011/2012 років становили близько 7,5 млрд куб. м. Таким чином в листопад-2012 Україна планує увійти із запасами близько 20 млрд куб. м. Минулий опалювальний сезон Україні почала з запасами активного газу в сховищах в обсязі 21,4 млрд куб. м (на 15 жовтня 2011 року).

При цьому Україна заявляє про готовність надати близько 10 млрд куб. м вільних потужностей своїх підземних сховищ іноземним компаніям для зберігання ними свого газу.

Україна має 13 ПСГ загальною активною ємністю понад 31 млрд куб. м. Дванадцять сховищ експлуатує ДК "Укртрансгаз", ще одне сховище - ДАТ "Чорноморнафтогаз" (АРК).

Зараз ви читаєте новину «Україна майже вдвічі збільшила запаси газу в підземних сховищах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути