понеділок, 02 липня 2012 12:14

Україна хоче взяти у Китаю $3 мільярди на розвиток АПК

Україна хоче взяти у Китаю $3 мільярди на розвиток АПК
Микола Присяжнюк радий підписанню меморандуму. Фото: ark.gov.ua

У Пекіні 28 червня підписано Меморандум про співробітництво між Міністерством аграрної політики і продовольства України та Експортно-імпортним банком Китаю з підтримки пріоритетних проектів у сільському господарстві.

Це дає змогу Україні залучити кошти в обсязі $3 млрд на фінансування конкретних проектів у сільськогосподарському секторі, повідомила прес-служба Мінагрополітики.

"Підписання меморандуму про виділення 3 мільярдів доларів для розвитку аграрного сектора нашої країни - закономірне проміжне рішення в рамках співробітництва та домовленостей між керівниками наших країн. Воно також є наслідком співпраці між Національними банками, зокрема є логічним наслідком підписання (минулого вівторка в Пекіні) свопа", - прокоментував міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, який поставив свій підпис під Меморандумом.

Глава Національного банку України Сергій Арбузов, який був присутній на церемонії підписання, відзначив унікальність документа як щодо суми, так і щодо умов її надання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступний врожай повністю задовольнить внутрішні потреби України - експерт

"Китайська сторона проявила гнучкість у цьому питанні і ми їй за це вдячні; зі свого боку ми не підведемо і будемо поставляти в КНР сільгосппродукцію найвищої якості", - сказав він.

Присяжнюк також висловив упевненість у тому, що цей фінансовий потенціал дасть можливість, по-перше, поліпшити і збільшити обсяг товарообігу сільськогосподарської продукції та продовольства, а по-друге, сприятиме надходженню нових інвестицій в аграрний сектор, що дасть змогу збільшити продуктивність, поліпшити фінансові можливості для сільгоспвиробників країни і, відповідно, технічне переоснащення.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче взяти у Китаю $3 мільярди на розвиток АПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути