понеділок, 25 червня 2018 11:31

Україна друкуватиме гроші для інших країн

Україна друкуватиме гроші для інших країн
Договір про співпрацю з іноземною компанією підписали 22 червня 2018 року. Фото: Главком

22 червня 2018 року Україна підписала договір про співпрацю у галузі виготовлення грошових знаків. Тепер український Банкнотно-монетний двір зможе розміщувати іноземні замовлення на власних виробничих потужностях.

Відповідний договір підписали голова Нацбанку Яків Смолій та президент компанії Crane Currency Аннемарі Уотсон, повідомили у прес-службі НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розпізнати фальшиві гроші

"Національний банк пишається тим, що потужний та глобальний виробник банкнотного паперу, банкнот та технологій захисту грошей компанія Crane Currency, зацікавлений у співпраці з нами. Наш Банкнотно-монетний двір має повний цикл виготовлення грошей - від розроблення дизайну, виробництва захищеного паперу до друку банкнот. У кооперації з Crane Currency ми готові запропонувати увесь свій досвід та виробничі потужності для виготовлення грошових знаків на замовлення інших країн", – наголосив Яків Смолій.

На початок 2018-го в готівковому обігу України перебували банкноти та монети на загальну суму 361,5 млрд грн. Це на 20,5 млрд грн більше, ніж на початок 2017 року. На 1 січня 2018-го на одного мешканця України припадали 70 банкнот та 293 розмінні монети.

Зараз ви читаєте новину «Україна друкуватиме гроші для інших країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути