понеділок, 06 червня 2011 22:23

Україна без грошей МВФ не помре - експерт

Україна без грошей МВФ не помре - експерт

Відсутність співробітництва з Міжнародним валютним фондом (МВФ) не спричинить дефолту в Україні. Про це у коментарі УНН висловив директор Українського інституту економічних досліджень Ігор Бураковський.

Бураковський зазначив, що відновивши співробітництво з МВФ, можуть бути розблоковані певні програми і Світового банку, і Європейського Союзу.

"Міжнародні інвестори та міжнародні компанії дуже прискіпливо дивляться чи є співпраця з МВФ. Оскільки для них це певний сигнал і певний аргумент на користь інвестування грошей в цю, а не в іншу країну", - сказав експерт.

За його словами, якщо говорити про гроші Міжнародного валютного фонду, то на сьогоднішній день країна без цих грошей не помре.

"Тобто, не можна говорити про те, що відсутність співробітництва з МВФ – це криза, дефолт  чи якісь інші апокаліптичні сценарії. Але те, що ці гроші є не зайвими і критично необхідними для країни - це також залишається фактом. Тому розблокувати співробітництво між Україною і МВФ слід якомога скоріше", - переконаний Бураковський.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна зможе самостійно розраховуватися за зовнішніми зобов'язаннями без додаткової фінансової підтримки з боку МВФ. 

Зараз ви читаєте новину «Україна без грошей МВФ не помре - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути