Виробництво цукру в Україні в 2019-2020 маркетинговому році (МР, вересень 2019 – серпень 2020) може скоротитися на 22%.
Порівняно з попереднім маркетинговим роком, до 1,4 мільйона тонн, - про це повідомила прес-служба Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) "Укрцукор".
"Посівні площі в Україні в наступному сезоні скоротяться на 11% - до 250 тисяч га, а виробництво цукру очікується на рівні 1,4-1,6 мільйона тонн. Крім того, буде спостерігатися збільшення перехідних запасів цукру шляхом накопичення нереалізованого експортного потенціалу", - розповіла керівниця аналітичного відділу компанії Sucden Марина Сідак.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні найдорожчий хліб
Експертка зазначила, що скорочення посівних площ, і, як наслідок, зменшення виробництва цукру, буде викликано високими цінами на зернові культури.
"Враховуючи політику протекціонізму Узбекистану, яку уряд Республіки ухвалив для захисту інтересів національного виробника, знову ввівши податок на додану вартість (ПДВ) у розмірі 20% в якості митного платежу, в наступному сезоні посилиться конкуренція за ринки збуту з Індією, Пакистаном та іншими країнами", - додала Сідак.
Серед основних світових трендів ринку цукру у 2019-2020 маркетинговому році експерт також відзначила зниження виробництва цукру, дефіцит на світовому цукровому ринку і зростання світових цін на цю продукцію.
Щоб не було цукрового діабету варто його замінити медом, стевією, пекмезом або кленовим сиропом. Потрібно обирати мед тільки натуральний. Він має ніжну консистенцію і повинен намотуватися на ложку.
Коментарі