Ексклюзиви
середа, 21 липня 2021 15:36

Українські фермери вирощують персики, а в продажу - імпортні

На ринках почали продавати вирощені в Україні персики. Середня ціна 35 грн/кг.

Автор: Олена ЛУЦЕНКО
  Оптові ціни на українські персики від виробників від 15 до 30 гривень за кілограм
Оптові ціни на українські персики від виробників від 15 до 30 гривень за кілограм

"Наших персиків багато, а продають в Україні імпорт. Бо персики для виробництва ми не вміємо вирощувати. Сезон на півдні України починається і закінчується турецькими персиками й абрикосами. Люди вміють виростити, збільшити кількість, дати один сорт і калібр. Так, якісь вони зеленуваті й твердуваті, якісь не наші, не ароматні. Але вони щодня у вас на прилавку. А наші персики зібрали за два тижні, продали за дві копійки - і закінчився сезон. От вам і сезон персиків в Україні. За 16 років із персиками й абрикосами поштовху зовсім не бачив, як і у випадку з виноградом. Це проблемні позиції", - розповів Gazeta.ua Олександр Хорєв, керівник проєкту "АПК-інформ: овочі та фрукти".

Оптові ціни на українські персики від виробників - від 15 грн до 30 грн.

"На вітчизняні персики собівартість уже вісім гривень. Вони десь дрібні, різного розміру. На місцевих ринках у регіонах виробництва можете купувати вітчизняний персик. Але якщо зайдете в супермаркет, на жаль, побачите імпорт. Туреччина — основний постачальник, бо це дешево. Іспанська продукція також є цього сезону, але вона дорожча. Щось завозять із Греції. Але найбільші обсяги з Туреччини", - додав Олександр Хорєв.

Автор: Олена ЛУЦЕНКО
  Турецькі персики в супермаркетах продають по 60 грн/кг. На українські ціна в магазинах — 50 грн/кг
Турецькі персики в супермаркетах продають по 60 грн/кг. На українські ціна в магазинах — 50 грн/кг

На імпортні персики ціни стабільно триматимуться до кінця сезону.

"Гуртова ціна — у межах одного долара. Персики вигідно завозити, перевозити й продавати. Зниження вартості не буде. Імпортери системно розподіляють продаж на весь сезон", - підсумував експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Овочі борщового набору подешевшали — огляд цін

Турецькі персики в супермаркетах продають за 60 грн/кг. На українські ціна в магазинах — 50 грн/кг. Іспанські нектарини на ринках коштують 110 грн/кг.

За тиждень в Україні різко обвалилися ціни на лохину. Місяць тому в супермаркетах і на ринках лохина коштувала 500 грн. Нині в роздріб її продають за 200-220 грн/кг

Зараз в Україні триває активне збирання лохини. Для неї цього року сприятлива погода. Виробники оголосили про хороший урожай.

За останні чотири роки площі під лохиною в Україні збільшилися вшестеро. На початок 2021-го нею засаджено майже 3 тис. га. З'являються нові виробники, розширюються ті, що є.

Зараз ви читаєте новину «Українські фермери вирощують персики, а в продажу - імпортні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути