Ексклюзиви
понеділок, 01 квітня 2013 10:29

Українська грошова система незабаром зруйнується - Соскін

Українська грошова система незабаром зруйнується - Соскін
Олег Соскін. Фото: bestpeople.com.ua

Українська грошова система незабаром зруйнується. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог і економіст Олег Соскін.

"За попередніми оцінками Кабмін за січень-лютий випустив близько 23 млрд грн. облігацій внутрішньої державної позики. В гривнях і у валютному еквіваленті. Якщо додати боргові запозичення, випуск ще на мільярд євро бондів, це – взагалі катастрофа, бо це означає, що немає ніяких надходжень, що відбувається повний провал формування здорової дохідної частини держбюджету за здоровими податковими джерелами. Це означає, що бюджет від податків узагалі не наповнюється, а бюджет країни існує за рахунок запозичень. А їх треба буде віддавати. Збільшився до 68 млрд доларів державної консолідований борг України. Це – банкрутство, це – крах", - сказав він.

Соскін наголосив, що в країні немає процесу відтворення економіки, а це означає, що система державних фінансів потерпіла повний крах. За прогнозами політолога у найближчому майбутньому на Україну чекає і "крах гривневої грошової системи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не платимо людям, які хочуть прийти на мітинг - Чечетов

"Потрібно негайно гнати в шию Януковича, Азарова, Соркіна, Арбузова, всіх. Кіпр, Греція – це буде просто дитяча забавка порівняно із тим, що буде в Україні. Банківські картки перестануть обслуговувати в банкоматах, гроші не можливо буде зняти у банку, далі зруйнується мережа торгових сіток. Адже не будуть проводитися розрахунки у банках. Перестануть працювати два державних банки. "Накнафтогаз" уже зруйновано. Адже ці банки існують лише за рахунок запозичення із Нацбанку. І вони дають кредити структурам, які з ними не розраховуються. "Укравтодор" - банкрут. Не буде грошей на рахунку Казначейства. Не буде чим заплат пенсії та зарплати, відбудеться повний крах бюджетів міст. Вони уже не мають чим заплатити на тепло, газ цього місяця", -наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд обрав супернику Засухи запобіжний захід утримання під вартою

Соскін також зауважив, що це руйнування уже відбувається, однак українці поки не так гостро його відчувають внаслідок функціонування тіньової економіки. "Щоб українці це нарешті відчули і зрозуміли треба, щоб обвалилась банкова система. Коли обваляться пару банків, тоді українці відчують. Поки півень не клюне, українець не вийде. Треба щоб щось сталося. Чогось ще не вистачає. Може повінь станеться. Ще мало, ще щось має статися. Українці – такі, вони не хочуть діяти наперед як австрійці. Вони постійно чогось чекають А чого? Вже нема чого чекати. Вже ампутували їм усе що можна", - підсумував економіст.

Зараз ви читаєте новину «Українська грошова система незабаром зруйнується - Соскін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

118

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути