субота, 09 листопада 2013 22:02

Україні для переходу до стандартів ЄС потрібно 160 мільярдів євро - Азаров

Україні для переходу до стандартів ЄС потрібно 160 мільярдів євро - Азаров
Фото: vinnitsaok.com.ua

Перехід на європейські стандарти і технічні умови у разі підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським союзом потребує вкладень у розмірі 160 мільярдів євро, повідомив український прем'єр Микола Азаров в Донецьку на конференції обласної організації Партії регіонів у суботу.

Він зазначив, що зона вільної торгівлі з ринком Європейського союзу передбачає насамперед адаптацію української економіки і промисловості до тих стандартів і технічних умов, які діють на цьому ринку.

"Щоб було простіше зрозуміти, я скажу так: відкрили кордон, повезли наші товари з нульовими ставками. А що ми повеземо туди? Протягом 10-15 років ми повинні перебудувати нашу економіку, наше виробництво, щоб наші товари були конкурентними на ринку Європейського союзу. Якщо цього не буде, тоді це зона вільної торгівлі обернеться для нас колосальними економічними втратами, тому що ми теж відкриваємо свої кордони для висококонкурентного європейської продукції", - сказав Азаров.

За словами прем'єра, невідомо, чи виживуть українські підприємства в цій ситуації.

"Якщо ми зуміємо і здатні знайти колосальний фінансовий ресурс - це приблизно 160 мільярдів євро, якщо зуміємо досить швидко в історичному плані перебудувати свою економіку, значить зона вільної торгівлі обернеться для нас виграшем. Ми піднімемося в конкурентному плані і станемо потужною державою", - вважає глава українського уряду.

Підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом передбачає створення зони вільної торгівлі. Україна планує підписати угоду про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада. Головною умовою Брюсселя для підписання документа є вирішення питання, пов'язаного зі звільненням екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Україні для переходу до стандартів ЄС потрібно 160 мільярдів євро - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

193

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути