вівторок, 30 січня 2018 21:10

Українці розповіли, чи стали більше заробляти

З 1 січня в Україні зросла мінімальна заробітна плата на 16% - до 3723 грн. Крім цього, у грудні минулого року середня зарплата українців склала 8777 грн.

За результатами опитування, за 2017 рік з 63% до 66% збільшилася кількість тих, хто працює, але готовий до нових перспектив. Крім того, стало менше українців, які не працюють і шукають роботу. Таких всього 7%, пише The Point.

Автор: thepoint.rabota.ua
  Більшість українців працюють і відкриті до нових пропозицій
Більшість українців працюють і відкриті до нових пропозицій

Більшість українців — 71% розповіли, що минулого року дійсно отримали підвищену зарплату. Однак кожен п'ятий опитаний поскаржився, що рівень його винагороди не змінився з моменту працевлаштування.

45% компаній наголосили, що не планують підвищувати зарплату. Водночас кожен п'ятий розповів, що всі працівники отримали більші виплати. Стільки ж опитаних зауважили, що зарплата зросла лише у ключових фахівців.

Автор: thepoint.rabota.ua
  19% опитаних кажуть, що зарплату підняли ключовим фахівцям
19% опитаних кажуть, що зарплату підняли ключовим фахівцям

12% опитаних стверджують, що отримали більше, ніж сподівалися. Однак 34% поскаржилися, що зарплату підвищили, але менше обіцяного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали області з найбільшими боргами по зарплаті

Понад третину опитаних кажуть, що 10-20% - найпопулярніший розмір надбавки. Кожен четвертий отримав на 20-30% більше. Ще 8% щасливчикам зарплату збільшили більш, ніж наполовину.

Автор: thepoint.rabota.ua
  Найпопулярніша надбавка до зарплати - 10-20%
Найпопулярніша надбавка до зарплати - 10-20%

Так, 62% респондентів упевнені, що підвищення зарплати мотивує їх працювати краще. Лише 38% вважають, що підвищення зарплати - це обов'язок роботодавця.

Майже 43% тих, хто залишився без підвищення, шукатимуть нову роботу. Удвічі менша кількість респондентів ще раз переговорять з керівником. 18% перестануть викладатися на роботі, а кожен десятий просто "відпустить" ситуацію.

Автор: thepoint.rabota.ua
  Більшість українців планують шукати нову роботу
Більшість українців планують шукати нову роботу

Міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що у 2018 році зарплата українців може зрости до 4200 грн у місяць, якщо на це будуть резерви. Крім того, він підкреслив, що середньомісячна заробітна плата в Україні у 2017 році зросла більш ніж на 37% порівняно з минулим роком. Таким чином склала 6900 грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці розповіли, чи стали більше заробляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути