понеділок, 05 травня 2014 09:37

Українці масово відмовляються від російських товарів: продажі обвалилися в кілька разів

Українці масово відмовляються від російських товарів: продажі обвалилися в кілька разів
Бойкот російських товарів дає результати. Фото: uainfo.org

Мережі продовольчих магазинів в Україні відмовляються від російських продуктів. Українці перестали купувати їх на знак протесту проти анексії Росією Криму.

За словами директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, з початку року продажу російської продукції знизилися в кілька разів.

"У магазинах масово проводяться акції з продажу російських товарів, знижки можуть сягати 30%, а в деяких випадках навіть 50%", - сказав він.

Однак і це не дає результатів. Генеральний директор групи компаній "Край" (мережа продовольчих гіпермаркетів "Країна", супермаркетів "Край") Віталій Коба зазначив, що російська продукція практично не має попиту і просто захаращує полиці.

А директор з маркетингу однієї з найбільших українських продовольчих мереж, що побажав залишитися неназваним, додав, що покупці найбільше побоюються придбати російський товар. Він розповів, що на гарячу лінію часто телефонують українці і уточнюють місце виробництва того або іншого продукту. Телефони, за якими можуть зателефонувати покупці, є в кожному магазині. Але якщо ще місяць тому дзвінки на них надходили один-два рази з торгової точки в день, то зараз телефон практично не замовкає.

Обходити стороною російські товари українці закликають вже півтора місяця. Причому активність цієї кампанії стрімко зростає: у соціальних мережах розходяться списки небажаних брендів, акції проводяться безпосередньо в магазинах різних мереж.

"Справа дійшла до того, що багато українців думають відмовитися від купівлі товарів світових брендів, заводи яких розташовані на території Росії", - підкреслив директор з маркетингу продовольчої мережі, який вирішив зберегти інкогніто.

Продовольчі мережі врахували побажання українців, каже Дорошенко.

"Нам цікаво продавати лише ту продукцію, яка користується інтересом у покупців. Тому ми змушені відмовитися від російських товарів", - додав Коба.

Зараз ви читаєте новину «Українці масово відмовляються від російських товарів: продажі обвалилися в кілька разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути