В Україні вже є генно-модифіковані харчі, і цю технологію варто розвивати.
Таку думку висловив президент Української зернової асоціації Володимир Клименко в ефірі "Ера-FM".
"Сьогодні у нас і соя генно-модифікована на процентів 70-80, і кукурудза процентів на 20-30. Щоб населення не лякалося: у Сполучених Штатах удвічі більше, і люди живуть ... Думаю, мене багато хто підтримає із суто практичних міркувань: у Сполучених Штатах ставлення до населення найкраще в світі, і якщо вони це роблять, то Україні треба просто повторювати їх "рухи", - сказав він.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров захотів більше зерна: "Це завдання на перспективу"
Його позицію підтримав директор інформаційної компанії "Pro agro" Микола Верницький.
"Дві найбільші в світі за чисельністю населення країни - Індія та Китай - дозволили ГМО. В них немає іншого вибору - треба збільшувати виробництво продуктів харчування. Стосовно пестицидів: Україна за останні роки завдяки більш активному їх застосуванню, а також застосуванню добрив тощо значно збільшила врожайність багатьох культур. У нас є мета ще більше вирощувати, тобто ми не можемо без інтенсифікації", - заявив експерт.
Нагадаємо, Кабінет міністрів скасував обов'язкове маркування продуктів, які не містять генно-модифіковані організми (ГМО).
Коментарі
9