четвер, 21 грудня 2017 13:58

Українці більше не платитимуть за використаний сусідом газ

Українці більше не платитимуть за використаний сусідом газ
Лічильники не будуть встановлюватися за рахунок коштів місцевих бюджетів. Фото: Слово і Діло

21 грудня Верховна Рада прийняла рішення щодо заборони установки загальнобудинкових газових лічильників без згоди співвласників багатоквартирного будинку.

Рада підтримала проект закону "Про внесення змін до закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо порядку встановлення лічильників побутовим споживачам природного газу". За проголосували 325 депутатів, передає "Економічна правда".

До 1 січня 2021 року жителі квартир і окремих будинків, які використовують газ тільки для приготування їжі, повинні обладнати своє житло лічильниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки комунальних субсидій отримали українці

Однак лічильники не будуть встановлюватися за рахунок коштів місцевих бюджетів. Крім цього, за встановлення індивідуальних лічильників за власний кошт споживачам передбачаються компенсації з боку постачальників палива.

Також законопроект конкретизував порядок установлення лічильників кожному споживачеві природного газу. Уточнив низку положень закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу".

9 листопада Верховна Рада ухвалила закон про житлово-комунальні послуги. Запровадять абонплату за холодну, гарячу воду й опалення. Її розмір поки невідомий. Абонплату протягом 6 місяців має розрахувати Кабмін. З 1 січня 2019 року запровадять пеню за несвоєчасну сплату рахунків за комунальні послуги — 0,01% за кожен день.

Зараз ви читаєте новину «Українці більше не платитимуть за використаний сусідом газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути