четвер, 09 квітня 2020 11:32

Українцям підвищать пенсію з травня

Українцям підвищать пенсію з травня
Пенсія в українців стане більшою із травня. Фото: pixabay.com

Індексація пенсій в Україні відбудеться 1 травня 2020 року.

Це регулює постанова Кабінету міністрів України № 251 "Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році" від 1 квітня 2020 року, інформує Пенсійний фонд України у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонерам дозволять оплачувати комуналку дистанційно

"Постановою визначено дату проведення індексації пенсій у 2020 році: це - 1 травня. Перерахунок пенсій проводитиметься із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11", - ідеться в повідомленні.

Якщо розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії менше 100 грн, призначать доплату у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

З квітня 10,4 млн пенсіонерів і одержувачів соціальної допомоги отримають 1 тис. грн одноразової виплати. Йдеться про громадян, пенсія яких не досягає 5 тис. грн. Також тисячу нарахують отримувачам соціальної допомоги - це люди з інвалідністю із дитинства, діти з інвалідністю і отримувачі соціальних пенсій.

Зараз ви читаєте новину «Українцям підвищать пенсію з травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути