середа, 16 липня 2014 11:20

Україна очікує пояснень Росії щодо ризиків від асоціації Україна-ЄС

Україна очікує пояснень Росії щодо ризиків від асоціації Україна-ЄС
фото: lenta-ua.net

Україна очікує оцінки Росії щодо можливих ризиків від імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС до 30 липня. При цьому Кремль кілька днів тому розіслав європейським інституціям проект майбутньої спільної заяви, у якій говориться про зміну тексту угоди про асоціацію. 

Про це заявив т.в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич, інформує ТСН.ua.

За словами Зварича, до 1 вересня ці аргументи і оцінки будуть відпрацьовані на експертному рівні і 12 вересня планується наступний раунд тристоронніх консультацій між Україною, ЄС і РФ.

Водночас Київ вимагає пояснень від Москви щодо можливих ризиків від створення та початку функціонування 1 січня 2015 року Євразійського економічного союзу.

"У ході наступної міністерської зустрічі (запланована на 12 вересня) українська сторона має намір, і це право було підтверджено Єврокомісією в ході зустрічі минулого тижня, також порушити перед російською стороною питання щодо можливих ризиків від створення та початку функціонування з 1 січня 2015 року ЄврАзЕС і входження до нього нових країн-членів, зокрема Вірменії", - сказав Зварич.

Нагадаємо, ЄС вимагає від країн Європи "заморозити" будівництво російської газової труби.

Як повідомлялося, дев'ять країн - "друзів Путіна" – партнери по будівництву "Південного потоку" - можуть заблокувати сьогоднішнє введення санкцій ЄС проти Росії.

 

Зараз ви читаєте новину «Україна очікує пояснень Росії щодо ризиків від асоціації Україна-ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути