Ексклюзиви
вівторок, 31 січня 2012 14:43

Україна зриває виконання зобов'язань в "Енергетичному співтоваристві" - експерти

Україна зриває виконання зобов'язань в "Енергетичному співтоваристві" - експерти

Жодне із зобов'язань, взятих Україною при вступі до "Енергетичного співтовариства", не було виконано в обумовлений термін.

Про це повідомила засновник аналітичного центру Dixi Group Олена Павленко під час презентації дослідження "Рік в енергетичному співтоваристві: добре стоїмо?".

"Повністю не виконано жодне із зобов'язань. Складається враження, що обидві сторони мали різні очікування від членства України в "Енергетичному співтоваристві": Україна шукала засоби та інструменти для блокування будівництва "Південного потоку", тоді як європейська сторона, в першу чергу, чекала реформ в українському енергетичному секторі", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехід з газу на вугілля: Україна ризикує "вилетіти" з Кіотського протоколу

У свою чергу, експерт Dixi Group Ірина Петренко підкреслила, що Україна прийняла законодавчі зміни, що відповідають вимогам "Енергетичного співтовариства", але так і не затвердила необхідні для їх практичного застосування підзаконні акти, наприклад, досі не прийнятий порядок з доступу до газотранспортної системи України.

"Якщо ситуація буде розвиватися в тому ж руслі, програє тільки українська сторона ... Треба звірити годинники, узгодити позиції і грати чесно", - сказав керівник програм Dixi Group Роман Ніцович.

Нагадаємо, рівно рік тому Україна стала членом "Енергетичного співтовариства" і взяла на себе зобов'язання імплементації низки європейських енергетичних директив.

Зараз ви читаєте новину «Україна зриває виконання зобов'язань в "Енергетичному співтоваристві" - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути