середа, 09 липня 2014 12:53

Україна розраховує на другий транш МВФ у $1,5 мільярда - Яценюк

Україна розраховує на другий транш МВФ у $1,5 мільярда - Яценюк
фото: news.bigmir.net

Україна виконала всі критерії кредитної програми співпраці stand by з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і розраховує на успішне завершення роботи місії Фонду з першого її перегляду і виділення другого траншу кредиту в розмірі $ 1,5 млрд.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу.

"Сьогодні у мене відбудеться зустріч з приводу виділення другого траншу кредиту МВФ загальною сумою $ 1,5 млрд для стабілізації економічної ситуації в країні. Сподіваюся, наші переговори пройдуть успішно", - сказав Яценюк.

МВФ 30 квітня затвердив кредитну програму stand-by для України на SDR10, 976 млрд (близько $ 17,1 млрд), розраховану на два роки. На початку травня Фонд перерахував перший транш SDR2, 058 млрд (близько $ 3,2 млрд), з яких SDR1, 29 млрд (близько $ 2 млрд) - уряду на підтримку бюджету.

Передбачається, що другий-четвертий транші, які намічені відповідно на 25 липня, 25 вересня та 15 грудня 2014 року, складуть по SDR914, 7 млн​​, тоді як п'ятий-восьмий квартальні транші 2015 - по SDR1, 372 млрд. Заключний дев'ятий транш програми в SDR686 млн, у разі дотримання закладених в неї термінів і умов, буде виділений в середині березня 2016 року.

Місія МВФ прибула до України для першого перегляду програми 24 червня і продовжила свою робіт до 9 липня.

Зараз ви читаєте новину «Україна розраховує на другий транш МВФ у $1,5 мільярда - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути