середа, 28 вересня 2011 15:36

Україна продає Іраку бронетехніку на $ 550 мільйонів

Україна продає Іраку бронетехніку на $ 550 мільйонів

Державне підприємство "Завод ім.Малишева" поставить Іраку другу партію бронетехніки в рамках контракту на загальну суму понад $ 550 млн до кінця року.

Про це заявив генеральний директор держконцерну "Укроборонпром" Дмитро Саламатін.

"Ця партія практично на виході ... Вона буде поставлена ??до кінця року. Це цілком відповідає умовам контракту", - сказав він журналістам у Харкові, куди приїхав з інспекцією підприємств бронетехніки.

Саламатін підкреслив також, що українська сторона не зазнала жодних втрат за зрив термінів постачань іракському замовнику першої партії БТР-4.

"Українська сторона отримала гроші в повному обсязі. Невеликий секрет вам відкрию: за контрактом - 20% передоплата, 70% платіж за поставлену партію і 10% приходить через 2-3 місяці після того, як товар надійшов на територію покупця. Зараз завод ім.Малишева і КБ ім.Морозова недоотримали тільки 10%, які належать після поставки товару на територію покупця. Українська сторона ніяких втрат не зазнала ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економічні амбіції Путіна розбилися об старі літаки?

За його словами, 10%, які іракська сторона повинна перерахувати після того, як товар надійшов на територію покупця, очікують у середині-кінці жовтня.

Саламатін зазначив також, що вважає модернізацію заводу ім.Малишева до числа першочерговим завданням, проте ухилився від відповіді на питання про суму, яка може бути виділена на ці цілі.

"Поки це дещо передчасно. Необхідно провести повну ревізію, а вона буде можливою тільки тоді, коли завод де-юре перейде до складу концерну ("Укроборонпром". - ред.). Концерн буде зареєстрований, я сподіваюся, в 20-х числах листопада і після цього буде відбуватися сама процедура передачі, попутно буде проводиться повна ревізія фінансового стану заводу. Після цього можна буде говорити і про конкретні суми ", - сказав гендиректор" Укроборонпрому ".

Зараз ви читаєте новину «Україна продає Іраку бронетехніку на $ 550 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути