середа, 29 травня 2019 07:26

Україна піднялася в рейтингу конкурентоспроможності країн світу - дослідження

Україна піднялася в рейтингу конкурентоспроможності країн світу - дослідження
Сінгапур - на вершині рейтингу найбільш конкурентоспроможних економік світу. США на третій позиції. Другий рядок зайняв Гонконг. Фото: з відкритих джерел

Україна за рік піднялася з 59 на 54 місце в рейтингу конкурентоспроможності країн світу. Рейтинг складає Міжнародний інститут управлінського розвитку в Швейцарії.

У ньому представлено 63 країни світу, про це повідомляє дослідження IIMD.

Автори рейтингу оцінюють конкурентоспроможність по 20 параметрах, розділених на чотири категорії : ефективність економіки, ефективність уряду, ефективність бізнесу та інфраструктура. Параметри, в свою чергу, складаються з понад 300 різноманітних змінних - від внеску у світовий ВВП, цін на бензин і рівня податкових ставок до вартості капіталу, прозорості державної політики та відкритості національної культури для іноземних ідей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські інвестори не ризикнуть заходити в Україну, якщо буде дефолт

Україна цьогоріч наздогнала в рейтингу Словаччину, яка перебуває на 53 місці.

З пострадянських країн найвище в рейтингу Литва - на 32 місці. Казахстан - на 34 місці, на 35-му - Естонія.

Сінгапур через десять років повернувся на вершину рейтингу найбільш конкурентоспроможних економік світу. США на третій позиції. Другий рядок зайняв Гонконг.

Сінгапуру допомогли розвинена технологічна інфраструктура, кваліфіковані робочі руки, сприятливе законодавство про імміграцію та ефективність при створенні нових підприємств.

У березні переважна більшість пенсіонерів покращила купівельну спроможність. Це насамперед пов'язано з підвищенням на 11% середньої пенсії за перший квартал 2019 року. Зросла купівельна спроможності й тих, хто живе на мінімальну зарплату.

Зараз ви читаєте новину «Україна піднялася в рейтингу конкурентоспроможності країн світу - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути