четвер, 07 липня 2016 12:22

Україна не купуватиме російський газ

Україна не купуватиме російський газ

НАК "Нафтогаз України" не відновлюватиме імпорт російського газу без підписання додаткової угоди з Газпромом, повідомив глава Нафтогазу Андрій Коболєв.

Про це пише Ліга.net

За словами Коболєва, Україна може закачати необхідну для підготовки до зими кількість газу в підземні газові сховища за рахунок імпорту з Європи. Він уточнив, що на сьогодні ціна російського газу нижча, ніж вартість реверсного газу.

Нагадаємо, як заявляв глава Газпрому Олексій Міллер, контрактна ціна російського газу для України на 3 квартал 2016 року становитиме $167,57 за тис. кубометрів.

Раніше цього місяця директор з розвитку бізнесу Нафтогазу Юрій Вітренко сказав, що Україна не купуватиме російський газ за ціною, озвученою міністром енергетики РФ ($177). Він заявив, що, з поправкою на калорійність, ціна газу в актах - $182-183.

До цього в Нафтогазі повідомили, що готові розглянути відновлення поставок російського газу.

7 червня 2016 року компанія направила російському газовому монополісту пропозицію підписати доповнення до контракту між сторонами на поставки газу.

У свою чергу, глава Нафтогазу Андрій Коболєв відзначав, що Україна відновить закупівлю газу у Газпрому, якщо ринкові ціни будуть нижчі за європейські.

Опалювальний сезон 2015-2016 років - перший, коли Україна пройшла без закупівлі газу в Росії. Запропонована ціна Газпромом на перший квартал становила $212 з урахуванням так званої знижки $17,77 за рахунок зниження експортних мит урядом Росії для Газпрому.

Зараз ви читаєте новину «Україна не купуватиме російський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути