неділя, 05 лютого 2017 06:50

Україна хоче купувати норвезький газ через Польщу

Україна хоче купувати норвезький газ через Польщу

Україна має намір імпортувати норвезький газ через Польщу. Польські партнери почали переговори з Норвегією щодо постачання газу через Балтійську трубу.

"Поляки прагнуть зменшити політичний тиск і залежність від російського постачальника. Однак подібна взаємодія Норвегії та Польщі може мати свої наслідки і для України, так як українська сторона також матиме змогу отримати доступ до норвезького газу", - повідомляє "Replyua".

В 2016 році "Нафтогаз" купував менше газу, ніж в 2015 році. Всього Україна імпортувала природний газ з 15 європейських компаній, загальна частка імпорту з кожної водночас не перевищила 30 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна наростила річний видобуток газу

Поставки газу на окуповану частину Донецької та Луганської областей здійснюються безкоштовно. Про це повідомив голови "Укртрансгазу" Ігор Прокопів.

"В межах "Укртрансгазу" газ в АТО не поставляється. Я відпускаю газ з великої труби в маленьку. В даному випадку - "Луганськгаз" і "Донецькгаз". З 1 січня 2016 року, коли "Укртрансгаз" став оператором ГТС, борги цих компаній досягли 900 млн грн. Ми з ними судимося.
Зараз ви читаєте новину «Україна хоче купувати норвезький газ через Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути