вівторок, 16 червня 2015 23:54

Україна повертатиме борги Росії на загальних, а не особливих засадах - Яресько

Україна повертатиме борги Росії на загальних, а не особливих засадах - Яресько
Фото: tsn.ua

Україна не буде робити для Росії виняток і так само реструктуризує борги за євробондами, як це робить і з іншими кредиторами.

Це дала зрозуміти міністр фінансів Наталя Яресько, повідомляє ТСН.

На питання, як буде реагувати Україна на вимоги Росії сплатити відсотки за кредитом у $ 3 мільярди, Яресько заявила, що всі боргові зобов'язання для України є однаковими. І за цими зобов'язаннями Україна віддаватиме борги поступово.

"Всі євробонди повинні розглядатися однаково. Інакше можна отримати звинувачення у дискримінації. Три мільярди доларів євробонда, як і будь-які інші євробонди, ми включили у периметр наших боргових операцій з пропозицією реструктуризації боргу", – пояснила міністр фінансів.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що кредит Росії в три мільярди доларів не був "хабарем" президенту Віктору Януковичу за відмову від євроінтеграції і вимагає повернути ці гроші не залежно від того, хто і як ними розпорядився.

"Якщо хтось вважає, що це хабар за те, щоб президент Янукович не підписував угоду з Євросоюзом щодо асоціації, то, напевно, також хабарями можна вважати всі кошти, які вкладені були іншими кредиторами та інвесторами за те, щоб ця угода була підписана, а там багато грошей з американських фондів", - заявив Путін.

Нагадаємо, у понеділок в інтерв'ю Bloomberg TV президент Петро Порошенко назвав єврооблігації на $3 млрд, продані в 2013 році Росії, хабаром режиму Віктору Януковичу за зрив підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"На мою особисту думку, це був хабар. Але я думаю, що Україна буде демонструвати відповідальність у цьому питанні", - відповів він на питання про те, чи буде Україна повертати Росії ці гроші.

Зараз ви читаєте новину «Україна повертатиме борги Росії на загальних, а не особливих засадах - Яресько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути