середа, 11 травня 2022 21:09

Україна щомісяця отримуватиме $200 млн від Світового банку: на що підуть кошти

Україна щомісяця отримуватиме $200 млн від Світового банку: на що підуть кошти
Проєкт передбачає відшкодування видатків держбюджету, здійснених під час оплати праці держслужбовців й вчителів. Фото: pixabay

Щомісячно Світовий банк надаватиме Україні майже $200 млн.

Вони будуть направлені на оплату праці державних службовців і вчителів, заявив заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев в інтерв'ю Укрінформу.

За його словами, Міністерство фінансів постійно шукає альтернативні джерела фінансування для потреб країни, у тому ж числі й для підтримки освіти.

"Тому вже зараз з іншими органами влади готуємо спільний зі Світовим банком проєкт "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар, євро, злотий: Нацбанк оновив курс валют на 11 травня

За словами Єрмоличева, обсяг оголошеної допомоги становитиме $1,5 млрд. Проєкт передбачає відшкодування видатків держбюджету, здійснених під час оплати праці держслужбовців і вчителів.

Посадовець додав, що сьогодні підтримка міжнародних партнерів є важливою для України, оскільки вона здатна посилити спроможність нашого бюджету.

"Водночас зверну увагу, що, за даними Державної казначейської служби України, станом на 1 квітня у 1444 місцевих бюджетах виникли залишки освітньої субвенції в обсязі 7,5 мільярда гривень, а також акумульовано у 1202 місцевих бюджетах 242 мільйони гривень субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки людям з особливими освітніми потребами", - зауважив Єрмоличев.

Україна отримає $1,492 млрд на зарплати бюджетникам. Кошти підуть на оплату праці працівників державних органів та бюджетних установ освіти, як на національному, так і регіональному рівнях.

Зараз ви читаєте новину «Україна щомісяця отримуватиме $200 млн від Світового банку: на що підуть кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути