Через карантин та стрімке поширення коронавірусу тільки в Києві до літа можуть припинити працювати 100 закладів громадського харчування.
"Кілька днів тому в Україні розпочався карантин й усі заклади громадського харчування - від кав'ярень і фаст-фудів у торговельних центрах до великих мережевих закладів - закрилися. Намагаються компенсувати втрати за рахунок доставки. Деякі кав'ярні прибрали із залу столики, продають випічку, каву на винос. Але такі кроки не допоможуть ринку", - говорить гендиректор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова, пише "Новое время".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шалені заробітки на доставці та курсі долара: кому вигідний карантин
Додає, що на карантині київські ресторани ризикують втратити 80% доходу.
"За місяць вони зароблять не більше 80 мільйонів гривень. Це п'ята частина середньомісячного доходу. Після завершення карантину гості швидко не повернуться в ресторани через фінансову кризу", - підсумувала Насонова.
В Україні карантин запровадили з 12 березня до 3 квітня. На цей час закрили всі навчальні заклади, розважальні центри, ресторани та метро. Працюють продуктові магазини, аптеки, АЗС та банки. З 16 березня Україна на 2 тижні закрила кордон для іноземних громадян. Також уряд вирішив скасувати авіа-, залізничне та автобусне сполучення між містами та областями України. Руху власних авто не обмежують.
Коментарі