середа, 10 липня 2019 12:24

Учителям піднімуть зарплати: назвали дату

Учителям піднімуть зарплати: назвали дату
В уряді роблять ставку на молодих вчителів. Фото: uatv.ua

Уряд планує повернути 10% надбавки вихователям у дитячих дошкільних і позашкільних навчальних закладах. Крім того, з 1 січня 2020-го підвищать зарплати вчителям шкіл.

"Ліквідуємо ту несправедливість, яка була для працівників дошкільних і позашкільних навчальних закладів, профосвіти, які недоотримали 10% надбавки до своєї заробітної плати ще з січня 2019-го. Ми сьогодні ухвалимо це рішення, і для цих людей надбавка підніметься на 10%", - зазначив прем'єр-міністрів України Володимир Гройсман на засідання уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реформа освіти-2019: що змінилося

За його словами, потрібно змінити саму систему оплати праці для освітян. Вона повинна стимулювати, давати можливість отримувати гідну винагороду. Це буде вже не єдина тарифна сітка, а більш прогресивна модель. Таким чином, українським вчителям підвищать зарплати від 20 до 70%. Особливий акцент зроблять на молодих педагогах.

Кращому вчителю у світі дали $1 млн. 36-річний кенійський учитель математики та фізики Пітер Табічі став найкращим учителем у світі. Він переміг у міжнародному конкурсі Global Teacher Prize-2019. 95% учнів Табічі - із бідних сімей, а третина - сироти. У школі є лише 1 комп'ютер, а через переповненість класів на одного вчителя припадає одразу 58 учнів.

Зараз ви читаєте новину «Учителям піднімуть зарплати: назвали дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути