понеділок, 18 грудня 2017 17:42

Участь Ярославського в історії з Промінвестбанком - тільки прикриття для Фукса - Тузов

Участь Ярославського в історії з Промінвестбанком - тільки прикриття для Фукса - Тузов
ЗМІ повідомляють, що з появою в "Промінвестбанку"кураторів Павла Фукса (на фото) банк почав розпродавати ліквідні активи

Участь бізнесмена Олександра Ярославського в історії з продажем Промінвестбанку - всього лише "прикриття" для реальних домовленостей між НБУ і російськими власниками банку. Про це повідомив політичний оглядач Дмитро Тузов у ​​блозі на "Українській правді".

Згідно з його інформацією, в дійсності контроль над Промінвестбанком намагається взяти російський бізнесмен Павло Фукс у партнерстві з бізнесменом Максимом Микитасем.

"Схоже, участь Ярославського була не більше, ніж спецоперацією "Прикриття" - власник ПІБ, російський Зовнішекономбанк спростував інформацію про переговори з Ярославським", - зазначив він.

Зараз же, за словами Тузова, на посади в ПІБ уже заводять людей Фукса і Микитася.

На думку експерта, ПІБ може цікавити Фукса з багатьох причин: досить сказати, що у одного з ключових підприємств української економіки мільйонні борги перед банком.

"Навіщо Фуксу ПІБ - окрема розмова. Досить сказати, що Промінвестбанк подав позов на Укрзалізницю, вимагаючи стягнення 120 мільйонів доларів відповідно до кредитних угодам між банком і залізницею. Поки Укрзалізниці вдається їх не платити, захищаючись в судах. Але судова "фортуна" може змінитися після зміни власника, хіба не так?" - зазначає Тузов.

Як повідомляли ЗМІ, минулого тижня НБУ відмовив бізнесмену Олександру Ярославському в придбанні Промінвестбанку. Виявилося, що він не погодив свої наміри з російськими власниками, які заперечували будь-які переговори з Ярославським. Керівники Нацбанку Катерина Рожкова і Яків Смолій також заперечують існування будь-яких інших покупців і переговори з Павлом Фуксом і їх партнерами, відзначаючи, що бізнесменам відмовили ще влітку і більше заявок від них не надходило.

Павло Фукс не коментує ситуацію з придбанням Промінвестбанку. Хоча, за інформацією економіста Бориса Кушнірука, в банку вже працюють куратори Фукса.

"Як правило, поява таких кураторів, статус яких ніяким чином офіційно не погоджували з регулятором, каже, що питання оприлюднення угоди з продажу Промінвестбанку може з'явитися в будь-який день", - зазначив він.

Зокрема, "людиною Фукса" в банку називають Владислава Дідовця, якого 6 грудня обрали заступником голови правління ПАТ "Промінвестбанк" (з жовтня 2013 року по листопад 2017 року Дідовець був головою правління "Експрес-банку").

ЗМІ повідомляють, що з появою в банку кураторів Фукса ПІБ почав розпродавати ліквідні активи. Минулого тижня був рефінансований кредит компанії Vioily державному Ощадбанку. У відомого виробника високий кредитний рейтинг, і він був одним з найкращих клієнтів Промінвестбанку.

Одна з цілей Фукса - забрати кредит Укрзалізниці. ПІБ вимагає від залізниці повного погашення кредиту, розмір якого, за різними даними, становить $120-150 млн без будь-яких відстрочок. Підприємство, у свою чергу, пропонує продовжити кредит зі збереженням кредитної ставки. На подібні умови погодилися всі кредитори Укрзалізниці, зокрема Сбербанк. ПІБ, в свою чергу, зайняв жорстку позицію і використовує всі методи для якнайшвидшого погашення Укрзалізницею кредиту, у тому числі штрафи. Якщо російський бізнесмен Фукс і його партнери виграють суди і почнуть вилучати гроші з рахунків УЗ, це може паралізувати роботу Укрзалізниці, що схоже на диверсію з боку країни-агресора.

Зараз ви читаєте новину «Участь Ярославського в історії з Промінвестбанком - тільки прикриття для Фукса - Тузов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути