Ексклюзиви
четвер, 29 квітня 2021 14:32

"У вас достатньо повноважень". Гетманцев на комітеті закликав керівництво ДФС і ДПС припинити злочинну діяльність на ринку палива

"У вас достатньо повноважень". Гетманцев на комітеті закликав керівництво ДФС і ДПС припинити злочинну діяльність на ринку палива
Голова комітету ВР з питань фінансів Данило Гетманцев закликав довести всі кримінальні справи до кінця і припинити махінації на ринку палива. Фото: Економічна правда

Голова комітету ВР з питань фінансів Данило Гетманцев вимагає від податківців показати реальний результат боротьби з тіньовим ринком пального. Він викликав на засідання комітету керівництво ДПС та ДФС, представників Нацполіції, ГПУ і ДБР, щоб почути звіт про результати роботи.

"Чому у вас є ці кримінальні справи, а ви доповідаєте знову про процес? Ми з вами на державу працюємо і повинні результат дати. У людей роками крадуть гроші. А ми так і продовжуємо розслідувати. Робимо вигляд розслідувань?", - звернувся до голови ДФС Мельника Гетманцев.

У відповідь голова ДФС Мельник повідомив, що ведеться низка кримінальних справ. Зокрема, щодо припинення злочинної діяльності – виготовлення пального за допомогою розчинників, які заборонені в Україні і можуть бути небезпечними.

"Стандарт Оіл 2000" працює на мережу автозаправних станцій "БРСМ". Ним здійснювалась торгівля паливом, виробленим з використанням розчинників. На сьогодні, завдяки слідчим діям припинено виробництво цією мережею бензину А-95 на підставі змішування з розчинниками. Ми зараз вживаємо заходи, щоб це виробництво далі не функціонувало", - пояснив Мельник.

Гетманцев закликав довести всі кримінальні справи до кінця і припинити махінації на ринку палива. Він зазначив, що у податківців є всі необхідні інструменти.

"У вас достатньо повноважень та інструментів для того, щоб навести лад прямо зараз. Використовуйте це, а не вигадуйте нові норми, яких вам не вистачає. Я не хочу нікого ображати. Ми поважаємо вас, як фахівців. Але ознака фахівця – результат. Ми з вами повинні поставити крапку на проблемі з пальним: припинити злочинну діяльність та змусити платити податки", - наголосив Гетманцев.

Заступник голови фінансового комітету Холодов запропонував провести перевірки АЗС за участі депутатів і податківців. Цю пропозицію підтримали. Голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус запевнив у тому, що народні депутати контролюватимуть ситуацію на ринку палива. Він пообіцяв щотижня проводити зустрічі на базі фінансового чи паливного комітету з податківцями.

Раніше стало відомо, що бюджет недоотримає 22 млрд гривень через ухиляння від сплати акцизу та ПДВ недобросовісними учасниками ринку палива, зокрема через незаконну діяльність міні НПЗ, сірих точок - бочок з продажу пального, через скруточні схеми з ПДВ та махінації з готівковими та безготівковими касовими розрахунками на АЗС.

Зараз ви читаєте новину «"У вас достатньо повноважень". Гетманцев на комітеті закликав керівництво ДФС і ДПС припинити злочинну діяльність на ринку палива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути