середа, 27 березня 2013 17:06

У Shell запевнили: в Україні працюють лише на одній свердловині
6

Пошукова свердловина "Біляївська-400"
Пошукова свердловина "Біляївська-400"
Пошукова свердловина "Біляївська-400"
Пошукова свердловина "Біляївська-400"
Пошукова свердловина "Біляївська-400"

В даний час в Україні існує лише одна свердловина, на якій працює "Шелл".

Вона знаходиться біля с. Веселе (Первомайський р-н, Харківська обл.). Буріння свердловини ведеться в рамках договору про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування" і не має стосунку до Юзівського проекту. Будь-яка інша інформація роботи з геологорозвідки, буріння, гідророзриву або пов'язаних з цим робіт, які нібито ведуться компанією "Шелл", не відповідає дійсності.

Про це повідомила журналістам фахівець зі зв'язків з місцевою громадськістю компанії "Шелл" Валентина Гекова.

"До нас надходять запити жителів різних населених пунктів Харківської та Донецької областей з приводу того, що поруч із ними починаються або ведуться якісь роботи з буріння або розвідки. Хочемо нагадати, що єдина пошукова свердловина "Шелл" в Україні називається "Біляївська-400" і буриться біля с. Веселе (Первомайський р-н, Харківська обл.) з осені 2012 року. На другу пошукову свердловину на території Новонадеждинської сільської ради (Близнюківський р-н, Харківська обл.) компанія тільки нещодавно отримала схвалення місцевих жителів і скоро приступить до підготовки будівництва бурової площадки. В жодних інших населених пунктах України не ведуться ніякі роботи від імені "Шелл" або за її замовленням. Роботи в Терновій (Чугуївський р-н Харківської області), Студенка (Ізюмський р-н Харківської області), с. Бажане (Ясинуватський район Донецької області) та будь-яких інших населених пунктах України не мають стосунку до діяльності "Шелл", - уточнила Гекова.

"Будівництву будь-якої свердловини "Шелл" обов'язково передує широка інформаційна кампанія для місцевої громади, з громадськими слуханнями та публікацією всієї інформації про свердловини в місцевих ЗМІ. Сам буровий майданчик, по-перше, будується і виглядає згідно з міжнародними стандартами. А, по-друге, навколо бурової площадки і всередині неї розміщені численні стенди, інформаційні щити і покажчики того, що оператор проекту - компанія "Шелл". Як виглядає буровий майданчик "Шелл" біля с. Веселе в Первомайському районі Харківської області, ви можете побачити на фотографіях. Тому жоден місцевий житель не переплутає свердловину "Шелл" з будь-якими іншими роботами інших підприємств", - додала Гекова.

Вона зазначила, що інтерес громадськості до діяльності компанії високий.

"Підкреслю ще раз, на даному етапі свою діяльність "Шелл" веде тільки в Первомайському та Близнюківському районі Харківської області. І ця діяльність не стосується Юзівського проекту. Роботи в Первомайському та Близнюківському районах здійснюються в рамках іншого проекту "Шелл" - спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", первинний договір про який компанія підписала ще в 2006 році", - нагадала Гекова.

Зараз ви читаєте новину «У Shell запевнили: в Україні працюють лише на одній свердловині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути