четвер, 02 лютого 2012 14:04

У Росії вважають, що "сумнівні" українські сири мають бути дешевими

У Росії вважають, що "сумнівні" українські сири мають бути дешевими

Росспоживнагляд готується до чергової серії перевірок зразків українського сиру на предмет вмісту рослинних жирів, які будуть проводитися по всій Росії.

Про це сьогодні повідомив у четвер журналістам головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Наступні операції перевірок приведуть до того, що ми від пропозицій перейдемо до конкретних дій. Можемо заборонити ввезення або вилучити продукцію, яка вже є в обороті", - сказав він.

Глава Росспоживнагляду додав, що всі зразки українських сирів, які були перевірені в Москві, містили пальмове масло, тому вони повинні належати до іншої товарної категорії та продаватися за нижчими цінами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна заборонила ввезення худоби з п'яти європейських держав

"Якщо ви в продукті міняєте тваринний жир на якийсь інший, - у цьому разі екзотичний - пальмова олія, - це вже не сир, це сирний продукт. Ціна повинна бути значно нижчою", - зазначив він.

Онищенко також додав, що за оцінками фахівців Росспоживнагляду, собівартість сиру, в якому міститься рослинний жир, приблизно на 30% нижче від собівартості сиру з тваринним жиром.

За словами головного санітарного лікаря РФ, міністерство сільського господарства України обіцяло почати експертні переговори з питання про якість сирів, які поставляються до Росії, поки ніяких дій не вжило.

Нагадаємо, раніше міністр сільського господарства Росії Олена Скринник заявила, що "сирний" скандал між Україною і Росією можна вважати вичерпаним.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вважають, що "сумнівні" українські сири мають бути дешевими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути