середа, 16 вересня 2020 15:27

У половини українських родин погіршилась економічна ситуація - опитування

У половини українських родин погіршилась економічна ситуація - опитування
32% не очікують жодних змін у економічному становищі країни у наступні півроку. Фото: pixabay

68% українців вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, 18% – оцінюють вектор розвитку справ як правильний.

"63% опитаних переконані, що економічне становище України за останні пів року скоріше погіршилося. Лише 7% побачили покращення. 26% – не відчули жодних змін", - йдеться у результатах опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

З відповідями респондентів працювали 3-6 вересня.

Згідно з ними, про погіршення економічної ситуації власної родини говорили 49% респондентів. Лише 6% заявили, що їхня фінансова ситуація зазнала покращення. 44% вважають, що нічого не змінилося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза чи коронавірус: що більше лякає українців

"Оцінюючи найближче майбутнє, 32% не очікують жодних змін у економічному становищі країни наступні пів року, 43% – очікують погіршення, водночас 15% – покращення", - йдеться у результатах опитування.

57% українців переконані, що основною причиною, через яку може відбутися економічна криза цієї осені, є некомпетентність влади. 26% причину вбачають у загостренні епідемії коронавірусу, 8% – у продовженні війни на Донбасі.

Опитували 2000 респондентів віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 2,2%.

Майже половина киян вважають найбільшою загальнонаціональною проблемою військовий конфлікт на Донбасі. Більшості не подобається, як працюють медичні установи, комунальні служби та поліція. Половина респондентів задоволена громадським транспортом Києва.

Зараз ви читаєте новину «У половини українських родин погіршилась економічна ситуація - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути