пʼятниця, 06 квітня 2012 21:09

У НБУ відзвітували про дворазове зниження ставок на міжбанку

У НБУ відзвітували про дворазове зниження ставок на міжбанку
Олена Щербакова: Ставки на міжбанківському ринку з початку року впали вдвічі. Фото: lb.ua

Збільшення залишку коштів на кореспондентських рахунках в банках України дозволило спростити бізнесу і населенню доступ кредитних ресурсів.

Про це заявила у відеозверненні директор департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України (НБУ) Олена Щербакова.

"Для розвитку економіки країни вкрай важливо, щоб суб'єкти господарської діяльності, фізичні особи, бізнес, підприємства мали вільний доступ до кредитних ресурсів. З початку року ви можете спостерігати, яка тенденція зараз відбувається на ринку. Залишки на коррахунках банків - кровоносна система всієї країни - з січня починають зростати і зростають по сьогоднішній день. Кількість грошей поставляється різними каналами: це і через активні операції Національного банку, і через нарощування операцій з боку самих банків і збільшення депозитної складової", - сказала вона.

За її словами, одним з факторів збільшення ліквідності стали дії НБУ.

"Ми провели низку певних заходів через обов'язкові резерви. Вони вже почали діяти. Ми зменшили обсяг коштів, які повинні бути зарезервованими на коррахунку Національного банку, і ця сума попрямувала самим банкам. Все це збільшило ресурсну складову і зіграло на процентні ставки. Ставки на міжбанківському ринку з початку року впали вдвічі", - зазначила Щербакова.

Зараз ви читаєте новину «У НБУ відзвітували про дворазове зниження ставок на міжбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути