Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2012 19:21

"У нас повно держмайна, яке ніхто не хоче купувати" - Рябченко

"У нас повно держмайна, яке ніхто не хоче купувати" - Рябченко
Фонд держмайна хоче перейти на звичайний ринковий принцип. Фото: vu.ua

Щороку країна втрачає значну кількість державного майна через його знецінення й недоліки законодавчої процедури продажу.

Про це розповів на прес-конференції голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко.

"Сьогодні головна проблема – це величезна кількість державного майна, яке не може знайти свого покупця, – говорить посадовець. – Держава поступово втрачає ці підприємства. У нас є заводи, які 10 разів виставляються на конкурс і не знаходять свого покупця. Є пакети акцій, які виставляються на біржу по 4-5 років і ніхто не хоче їх купувати".

Рябченко пояснює це тим, що оцінка держави та інвестора того об'єкта, який запропонований на приватизацію, значно відрізняються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна оголосила ціну продажу ще двох енергокомпаній

"На жаль, при діючій системі приватизації продати ці об'єкти неможливо. Адже є давно розроблені закони й правила. Приміром, візьмемо оцінений завод. По фіксованій сумі його один раз виставили на продаж. Покупців не знайшлося, тоді можна знизити ціну не більше ніж на 30%. І якщо і по тій ціні не знайдеться покупців, то це просто глухий кут. Далі ми вже знижувати ціну не можемо, бо це буде порушення статті Кримінального кодексу. Саме так створюються об'єкти, що продаються дуже тривалий час", – зазначив голова Фонду держмайна.

Він також додав, що Фонд хоче перейти на звичайний ринковий принцип.

"Об'єкт повинен мати таку ціну, яку за нього готовий платити найбільш заможний покупець. Тобто, той, хто спроможний у цей момент сплатити найбільшу ціну. І ця найвища сума, яку запропонує за нього інвестор – це є сьогодні реальна ціна об'єкта, який хоче продати держава", – підкреслив Рябченко.

Зараз ви читаєте новину «"У нас повно держмайна, яке ніхто не хоче купувати" - Рябченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути