понеділок, 13 січня 2020 00:17

У Нафтогазі запевнили, що Україна не купує газ в Росії

У Нафтогазі запевнили, що Україна не купує газ в Росії
"Нафтогаз"не купляє газ у Росії. Фото: Кореспондент

Виконавчий директор Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявляє, що контрактів і переговорів про покупку газу у Росії немає.

На запитання, чи міг би Нафтогаз мати якусь дочірню компанію, яка займалася б покупкою газу безпосередньо у російського "Газпрому", Вітренко в ефірі "Радіо Свобода" відповів: "Міг би. Але немає таких контрактів, немає таких планів, немає таких переговорів, думок. Теоретично все можливо в світі, але практичних підстав для того, щоб це обговорювати, зараз немає ".

"Можу тільки відзначити, що, з одного боку, у нас є зараз законодавчі можливості для прямих поставок з Газпрому, і раніше були. Нічого не змінилося. Ми не купуємо газ безпосередньо у Газпрому не тому, що українські політики прийняли таке героїчне рішення не купувати газ у Росії, а тому, що Росія припинила поставки газу. І наше завдання як Нафтогазу і моєї команди була в тому, що в ситуації, коли ми розуміли, що росіяни припинять поставки газу, знайти альтернативні можливості забезпечити потреби українських споживачів в газі з Європи. Ось що ми робили", - пояснив Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали втрати України після запуску "Турецького потоку"

30 грудня 2019 року Україна і Росія підписали новий контракт на транзит газу в Європу терміном на п'ять років з можливістю пролонгації на десять років.

Зараз ви читаєте новину «У Нафтогазі запевнили, що Україна не купує газ в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути