Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2018 11:16

У Нацбанку пояснили, чим небезпечна трудова міграція українців

У Нацбанку пояснили, чим небезпечна трудова міграція українців
Трудова міграція перешкоджає росту темпів виробництва. Головним чином, в будівництві, промисловості, сільському господарстві, транспорті та зв'язку. Фото: INTV.ua

Трудова міграція може стати причиною зростання цін і уповільнення темпів економічного зростання.

Сьогодні вже спостерігається значна нестача кваліфікованих кадрів. У першу чергу це пов'язано з виїздом українців у Польщу та інші країни, йдеться в інфляційному звіті Нацбанку за липень.

"Один з основних ризиків базового сценарію - продовження відтоку робочої сили з України. Це високими темпами створюватиме подальше підвищення диспропорцій між попитом і пропозицією на ринку праці", - наголошують експерти НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому робітничі спеціальності не популярні в Україні

Трудова міграція перешкоджає росту темпів виробництва. Головним чином, в будівництві, промисловості, сільському господарстві, транспорті та зв'язку.

"За даними обласних служб зайнятості в Польщі, майже 50% трудових мігрантів із України подали 2017 року заяви на працевлаштування саме в цих видах діяльності", - йдеться в звіті НБУ.

Щоб українці не шукали роботу за кордоном, середня заробітна плата в країні має бути приблизно 15 тис. грн. За словами міністра соцполітики Андрія Реви, в Україні крім підвищення соцстандартів, потрібно покращувати інфраструктуру.

Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку пояснили, чим небезпечна трудова міграція українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути