Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2020 11:09

У МВФ виступили проти податку на виведений капітал

У МВФ виступили проти податку на виведений капітал
Введення податку на виведений капітал пов'язане з рядом ризиків. Фото: unsplash

Запровадження податку на виведений капітал і відмова від податку на прибуток підприємств пов'язані з низкою ризиків.

Про це йдеться в доповіді Міжнародного валютного фонду, передає УНІАН.

"Податкова політика в Україні працює одразу за 2 напрямками. З одного боку, за ці роки була виконана значна робота з поступового вдосконалення та оновлення податкової системи. З іншого - ставляться під сумнів основні принципи сьогоднішньої системи, оскільки розглядається внесення в неї фундаментальних змін", — наголошується в доповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На різдвяні свята можливий повний локдаун

У МВФ додали, що був поліпшений збір податку на прибуток з урахуванням міжнародних аспектів, але звучать наполегливі заклики скасувати податок на прибуток підприємств. Пропонується замінити його податком на виведений капітал. У МВФ неодноразово виступали проти такої зміни.

"Прагнення запровадити податок на виведений капітал не вщухло, навіть якщо йтиметься про часткове впровадження як компромісне рішення. Однак з технічної точки зору це навряд чи стійко. Впровадження його для дрібних платників податків, або в декількох регіонах з невеликою податковою базою пов'язане з низкою ризиків. У компаній з'являться стимули розділитися, щоб скористатися перевагами системи, перерозподілити прибуток за рахунок трансфертного ціноутворення і перенаправити інвестиції, а не збільшувати їх", — підкреслили в МВФ.

2020 року не слід чекати на отримання нового траншу від МВФ. Про це заявив радник глави Офіса президента Тимофій Милованов.

Зараз ви читаєте новину «У МВФ виступили проти податку на виведений капітал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути