середа, 29 січня 2014 16:13

У Москві розповіли, коли відновлять переговори про мільярди доларів для України

У Москві розповіли, коли відновлять переговори про мільярди доларів для України
Переговори з Україною поновляться, як тільки буде сформовано новий уряд. Фото: ridus.ru

Москва відновить переговори з Києвом про фінансову підтримку і у галузі енергетики, як тільки буде сформовано новий уряд України.

Про це заявив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов на зустрічі президента РФ Володимира Путіна з членами уряду.

"Представляється доцільним все ж дочекатися формування нового уряду, тому що з вчорашнього дня ми живемо в нових умовах, коли прем'єр-міністр України пішов у відставку. Ми як і раніше робочі контакти з нашими колегами по уряду України підтримуємо, але розуміємо, що ситуація може змінитися", - сказав Шувалов.

За його словами, консультації та переговори з новим урядом будуть проведені моментально, і вказівки президента РФ будуть виконані.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підтримав позицію Шувалова.

"Я хотів би підтримати те, що було сказано Ігорем Івановичем Шуваловим в тій частині, що дійсно, при розумінні необхідності виконання всіх домовленостей, ми повинні робити це осмислено. А осмислено це можна робити тільки тоді, коли ми будемо розуміти, яким буде уряд, хто буде там працювати і яких правил дотримуватися", - сказав Медведєв.

Він зазначив, що, наприклад, у галузі енергетики у нього були прямі домовленості з екс-прем'єром України Миколою Азаровим на тему того, яким чином буде погашатися заборгованість за газ.

Медведєв нагадав, що заборгованість за газ величезна. "Вони не платили практично півроку, тільки за один місяць заплатили, за вересень. У минулому році вона близько 2,7 мільярдів доларів була на кінець року", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «У Москві розповіли, коли відновлять переговори про мільярди доларів для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути