четвер, 19 травня 2011 16:31

У Мінекономіки хочуть Митного союзу з Європою

У Мінекономіки хочуть Митного союзу з Європою

Наступним етапом у розвитку відносин Україна-ЄС в економічній сфері у довгостроковій перспективі (15-20 років) після створення зони вільної торгівлі може бути створення Митного союзу.

Про це заявив глава української делегації з переговорів про створення зони вільної торгівлі, заступник міністра економіки України Валерій П'ятницький.

Як повідомляє європейське видання EuroActive - офіційний партнер Брюссельського бізнес-саміту, що проходить цими днями в Брюсселі, - під час обговорення питання перспективних відносин України з ЄС аналогічна позиція була висловлена ??і представником Росії. Учасники дискусії зійшлися на думці, що Україна, Росія і ЄС у довгостроковій перспективі зможуть сформувати єдиний економічний простір.

П'ятницький підтвердив позицію України, відповідно до якої відносини з ЄС були "одним з ключових пріоритетів". Визнав, що україно-європейський Митний союз може бути створений в найближчі 15 років.

"Через 10 або 15 років не буде мати значення, чи це митний союз, або інша форма інтеграції", - цитує українського урядовця EuroActive.

Відповідно до європейського законодавства та як пояснює Університет Оксфорда, економічна інтеграція може мати різні форми.Зона вільної торгівлі є найпростішою з погляду участі. Наступною фазою є Митний союз, в рамках якого досягається домовленість про загальний рівень митних тарифів на товари.

Далі йде спільний ринок, який передбачає, окрім вільного пересування товарів у рамках Митного союзу, вільне пересування робочої сили, капіталів та підприємництва. Останньою стадією є економічний союз. Це - форма спільного ринку, в рамках якої реалізована єдина монетарна та фіскальна політики.

Зараз ви читаєте новину «У Мінекономіки хочуть Митного союзу з Європою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути