четвер, 01 грудня 2022 01:59

У Києві почнуть вручну відключати світло в деяких будинках – YASNO

У Києві почнуть вручну відключати світло в деяких будинках – YASNO
Відключення торкнеться будинків, які приєднані до критичних об'єктів інфраструктури. Фото: kievvlast.com.ua

У Києві почнуть в ручному режимі відключати від електропостачання житлові будинки, які з'єднані з об'єктами критичної інфраструктури. Це торкнеться тих будинків, які неможливо перепідключити.

Рішення прийнято заради стабілізації енергетичної системи, розповів СЕО енергетичної YASNO Сергій Коваленко.

Коваленко нагадав, що в кожному населеному пункті є об'єкти критичної інфраструктури, куди електрика подається в першу чергу. Їх список визначає місцева влада. Ці об'єкти підключаються найпершими, екстрені відключення на них не поширюються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герус стривожив заявою щодо відновлення енергосистеми України

Дуже часто на одній лінії з такими об'єктами знаходяться житлові будинки. Іноді їх можна перепідключити до іншої лінії - там, де діють екстрені відключення електроенергії. Зараз в Києві таких суміщених будинків 745, з більш ніж 2000 раніше - ці 745 будинків не можна перепідключити та для них готується інше рішення.

"Щодо них очікується адміністративне рішення - ручне відключення, яке повинні робити ЖЕК/ОСББ або керуючі компанії. Подивимося, наскільки це буде робоча схема" - зазначив Коваленко.

Раніше Коваленко розповів, що Київ все ще знаходиться в режимі екстрених відключень, тому стабілізаційні графіки не діють.

Обленерго перевірятимуть на дотримання графіків відключення електроенергії та технічного стану протиаварійної автоматики. Це потрібно, щоб стабілізувати відключення.

Зараз ви читаєте новину «У Києві почнуть вручну відключати світло в деяких будинках – YASNO». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути