субота, 12 листопада 2022 01:59

У Києві може зрости тривалість відключень світла: у ДТЕК пояснили, чому

У Києві може зрости тривалість відключень світла: у ДТЕК пояснили, чому
Холоди можуть спровокувати зростання споживання електрики. Фото: inform.zp.ua

У Києві можуть почати відключати електроенергію споживачам на більш тривалі проміжки часу. Причина цього - похолодання, оскільки при зниженні температури повітря зростає споживання електроенергії українцями.

В середньому, кожні 5-7° зниження температури повітря дадуть зростання споживання на 10%, розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

За його словами, якщо фахівці ДТЕК не встигнуть провести ремонти до похолодання і збільшити обсяги електроенергії, що подається, то відключення стануть більш тривалими, ніж зараз. Поки що не можна сказати, скільки це буде-6 годин, 7 годин, або зможуть вкластися в ті ж чотири години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укренерго назвало регіони, в яких 12 листопада будуть відключати світло

Зараз ДТЕК шукає шляхи, як давати достатньо електроенергії, не перевантажуючи систему і максимально скорочуючи інтервали відключення навіть з настанням морозів.

"ЯкщоУкренерго буде збільшувати можливість електроенергії, яка буде передаватися до Києва, то ми постараємося зменшити проміжки часу, протягом яких люди будуть без світла" - запевнив він.

Раніше в компанії Yasno пояснили, чи є загроза повного знеструмлення в Україні. За їх словами, поки що українці можуть видихнути - загрози повного знеструмлення немає.

Уряд вирішив звільнити від сплати ввізного мита і ПДВ імпорт генераторів, електродвигунів і обігрівачів і трансформаторів. Це допоможе українцям пережити перебої зі світлом і теплом, наситивши внутрішній ринок.

Зараз ви читаєте новину «У Києві може зрости тривалість відключень світла: у ДТЕК пояснили, чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути