пʼятниця, 02 серпня 2013 09:39

У Казахстані теж пригрозили заборонити цукерки Порошенка

У Казахстані теж пригрозили заборонити цукерки Порошенка
Казахстан може заборонити ввезення українських цукерок "Рошен". Фото: roshen.com

Ввезення українських цукерок у Казахстан може бути заборонене.

Про це повідомляє казахстанський "7 канал".

Експерт комітету державного санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров'я Казахстану Марал Рахімжанов заявив, що зараз проходять відповідні перевірки.

"На сьогоднішній день отримано офіційне підтвердження від Росспоживнагляду про те, що продукція Roshen не відповідає технічному регламенту Митного союзу. Аналогічні перевірки розпочато санітарною службою Казахстану. При виявленні невідповідності дана продукція буде у нас припинена", - заявив Рахімжанов.

Водночас стало відомо, що казахстанські фахівці вже приступили до перевірки українських солодощів. Першими результати лабораторних досліджень оприлюднили павлодарські експерти. За їх словами, партія цукерок успішно пройшла експертизу.

/media/video/509826/1_509826.flv

"Нашими інспекторами в Павлодарської області було проведено перевірку в лабораторії цукерки "Стекляшка" фабрики "Рошен", але якихось відхилень або виявлених шкідливих компонентів немає. У разі виявлення це продукція підлягатиме знищенню", - сказав прес-секретар комітету технічного регулювання та метрології Міністерства індустрії і нових технологій Кайрат Тулегенов.

Нагадаємо, Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів "Рошен", після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Зараз ви читаєте новину «У Казахстані теж пригрозили заборонити цукерки Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути