четвер, 04 травня 2017 16:48

У Кабміні заявили про наступний крок після мінімалки 3200 грн

У Кабміні заявили про наступний крок після мінімалки 3200 грн
У Кабміні обіцяють навести лад з пенсіями.

Підвищення мінімальної зарплати та мінімальних соціальних стандартів – це перші кроки для покращення соціального становища кожного українця.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє сайт уряду.

"Ми не кажемо, що от ми вам підняли зарплату до 3200 гривень і все – більше нічого не буде. Ні – буде подальше зростання заробітних плат і пенсій", - сказав він.

"З 1 травня мінімальний розмір пенсії зріс приблизно на 5 процентів, з 1 грудня буде ще одне підвищення. Загалом протягом року зростання мінімального розміру пенсій відбудеться приблизно на 11 процентів. Якщо парламент нас підтримає, ми з 1 жовтня знайдемо необхідний ресурс і проведемо осучаснення пенсій для тих категорій громадян, яким несправедливо протягом 4 останніх років не здійснювали жодного перерахунку пенсій", - заявив урядовець.

Економіка почала давати позитивні сигнали зростання, така динаміка дає змогу планувати і впроваджувати нові соціальні проекти, додав Розенко.

"На цьому етапі стабілізації цін, національної валюти ми запроваджуємо нові соціальні проекти, які дозволяють частково відшкодувати втрати, яких люди зазнали в 2014-2015 роках. Ми поступово рухаємось вперед і шукаємо найменшу можливість, щоб робити кроки, які сприятимуть підвищенню рівня і якості життя людей", - резюмував віце-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки в Україні безробітних

Із 1 січня мінімальна зарплата зросла вдвічі - до 3200 грн. Прожитковий мінімум становить 1544 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні заявили про наступний крок після мінімалки 3200 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути