Ексклюзиви
четвер, 19 липня 2018 14:35

У ЄС ввели 25% мита на українську металургію

У ЄС ввели 25% мита на українську металургію
Митні обмеження запрацювали 19 липня. ЄС обмежив ввезення 28 видів металургійної продукції. Фото: РБК-Украина

Євросоюз запроваджує захисні заходи щодо своєї металургійної продукції. Зокрема вводить обмеження на ввезення 28 видів металургійної продукції.

Такі дії суперечать нормам Світової організації торгівлі, повідомили у прес-службі Мінекономіки України.

Митні обмеження запрацювали 19 липня. ЄС обмежив ввезення 28 видів металургійної продукції. З них до 23 видів застосують тарифні квоти терміном на 200 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через брак імпорту сировини по ланцюжку зупиниться вся українська металургія – Цкітішвілі

"Тарифні квоти застосовуватимуть на основі принципу "перший прийшов - перший отримав". Після того як квота буде вичерпана до наступних постачань застосовуватиметься мито у розмірі 25 відсотків", — пояснили в Мінекономіки.

У відомстві наголосили, що наполягатимуть на пом'якшенні захисних заходів ЄС. У вересні вже заплановане проведення слухань, де братимуть участь представники Мінекономрозвитку та низка українських виробників, які представлятимуть позицію української сторони перед Європейською комісією.

Обсяг експорту української металургії до ЄС перевищує $1,3 млрд на рік. 2016-го Україна експортувала металургії на $1,4 млрд, 2017 року - на $1,44 млрд. Раніше Дональд Трамп ввів мита на імпорт сталі (25%) та алюмінію (10%). Підписані президентом розпорядження набули чинності 23 березня. З переліку країн тимчасово були виключені Мексика, Канада та ЄС. Український уряд тоді заявляв, що працює над тим, щоб вивести товари української металургії з-під дії американських мит.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС ввели 25% мита на українську металургію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути