понеділок, 21 лютого 2011 22:12

У Дніпропетровську борошно зникло з прилавків магазинів

У Дніпропетровську борошно зникло з прилавків магазинів

У Дніпропетровську - ажіотаж. У місті спочатку здорожчало, а потім - і взагалі зникло борошно. За вихідні люди розкупили усі його запаси. Не злякала навіть ціна у 10 гривень за кілограм. Чиновники ж запевняють: причин для дефіциту борошна - немає і ажіотаж надуманий.

"У резервах регіону є триденний запас борошна, який постійно поповнюється. Загалом же на елеваторах зберігається близько 350 тисяч тон збіжжя – це вдвічі більше ніж зможуть з'їсти мешканці області до нового врожаю", - заявляють високопосадовці.

.Проте чомусь магазини виявилися не готовими до підвищеного попиту. Аби вирішити проблему, деякі з мереж навіть запровадила норми продажу борошна в одні руки.

Чиновники міста лякають санкціями виробників та торговельні мережі, які  будуть навмання  піднімати ціни. Та поки що таких фактів не зафіксували.

Нагадаємо, з"явилася інформація, що борошномельні заводи призупиняють роботу через прес державного регулювання і зростання цін на зерно. Як наслідок, борошно вже зникло з роздрібної торгівлі, а проблеми із забезпеченням сировиною починаються і в хлібокомбінатів.

Покрити тимчасовий дефіцит борошна на ринку можна постачаннями з аграрного фонду. Проте за даними учасників ринку ці постачання – які були налагоджені  і успішно здійснювалися наприкінці минулого року - у 2011 році застопорилися.

Компанії не мають можливості підвищити ціни на свій товар через жорстке державне регулювання, тоді як собівартість виробництва зросла через зростання ціни на зернові.

Раніше  така ж ситуація склалася на ринку гречки.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську борошно зникло з прилавків магазинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути