четвер, 02 грудня 2021 11:56

У держбюджет-2022 заклали підвищення зарплат медикам

У держбюджет-2022 заклали підвищення зарплат медикам
Ляшко розповів, що виділено кошти для медобладнання. Фото: kmu.gov.ua

У проєкті бюджету на 2022 рік врахували підвищення заробітної плати для медичних працівників.

Також виділили кошти на розвиток інфраструктури системи охорони здоров'я, розповів міністр Віктор Ляшко на брифінгу.

"Уряд схвалив та направив до Верховної Ради України проєкт державного бюджету України на 2022 рік. Бюджет передбачає ринкову заробітну плату для медичних працівників. Базовий рівень заробітної плати для лікарів встановлено на рівні 20 тисяч гривень, для середніх медичних працівників – 13,5 тисячі гривень. Уряд виконує указ президента України Володимира Зеленського, виданого до Дня медичного працівника в Україні", — сказав міністр охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, коли в Україні запровадять бустерні Covid-щеплення

Також передбачені витрати виплат медичним робітникам, якщо вони вирішать змінити місце проживання, і у зв'язку з цим роботу, або просто перейдуть на нове місце роботи. Ще виплати здійснюватимуть, якщо медпрацівник вирішить пройти перекваліфікацію, яка буде необхідна для формування дієздатної мережі лікарень у госпітальних округах.

"Це і кошти на закупівлю нового обладнання як для лікарень, так і для лабораторій, реконструкцію 48 багатопрофільних клінічних лікарень (однієї обласної лікарні для дорослих та однієї – для дітей – у кожному регіоні країні), розвиток біокластеру, проведення трансплантації, на вакцину від Covid -19 і не тільки, а також ще багато іншого", - додав Ляшко.

Державний бюджет на 2022 рік планували розглянути 2 грудня. Згідно Регламенту, Верховна Рада розглядає проєкт держбюджету у першому читанні не пізніше 20 жовтня. Після цього, уряд повинен до 3 листопада повернути ВР документ з урахуванням наданих нардепами Бюджетних висновків.

Зараз ви читаєте новину «У держбюджет-2022 заклали підвищення зарплат медикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути