Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2012 13:01

У Азарова затвердили прогноз на 2013 рік: ВВП зросте на 3,4%, інфляція - на 4,8%

У Азарова затвердили прогноз на 2013 рік: ВВП зросте на 3,4%, інфляція - на 4,8%
Атнатолій Максюта повідомив, що сьогодні на засіданні КМУ було затверджено макропрогноз на наступний рік. Фото: liga.net

Уряд прогнозує в 2013 році прискорення зростання валового внутрішнього продукту до 3,4% при збільшенні інфляції до 4,8%.

Про це сьогодні повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.

"Сьогодні на засіданні було затверджено макропрогноз на наступний рік: зростання ВВП - 3,4%, інфляція річна - 4,8%", - сказав він журналістам за підсумками засідання Кабінету міністрів.

Максюта уточнив, що уряд прогнозує розмір номінального ВВП в 2013 році на рівні 1,576 трлн грн.

Напередодні прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що через погіршення світової кон'юнктури в 2012 році зростання українському економіки виявиться набагато меншим, ніж планувалося.

"Ми орієнтувалися на економічне зростання (у 2012 році) приблизно 3,5%. Добре, якщо матимемо плюс по завершенню року", - сказав глава уряду.

При цьому коментуючи підготовку макропрогнозу на 2013 рік, Азаров 23 листопада повідомив, що уряд завершує відповідні консультації з Міжнародним валютним фондом (МВФ), однак сам глава уряду розраховує на зростання ВВП близько 3%.

"При оптимістичних ситуаціях може бути більше. У разі якщо кон'юнктура світових ринків не зміниться на краще, а буде такою, як зараз, то буде менше трохи - може 2,4-2,5%", - сказав прем'єр менше тижня тому .

Як повідомлялося з посиланням на дані Державної служби статистики, ВВП України в третьому кварталі 2012 року впав на 1,3% порівняно з третім кварталом 2011 року, тоді як в першому кварталі зростання склало 2%, у другому - 3%. На думку більшості економістів, в четвертому кварталі поточного року економіка країни продовжить падіння.

Уряд заклав у держбюджет-2012 прогноз зростання реального ВВП на 3,9% і з урахуванням прогнозної інфляції 7,9% оцінювало номінальний ВВП в 1,5 трлн грн. За підсумками січня-жовтня замість інфляції зафіксовано дефляцію 0,3%. При цьому до теперішнього часу цей макропрогноз-2012 офіційно не переглядався.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова затвердили прогноз на 2013 рік: ВВП зросте на 3,4%, інфляція - на 4,8%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути