Ексклюзиви
пʼятниця, 01 квітня 2011 15:56

У Азарова вирішили дати 38,5 мільярдів на "космічну" концепцію

У Азарова вирішили дати 38,5 мільярдів на "космічну" концепцію

Кабінет міністрів України схвалив концепцію реалізації державної політики у галузі космічної діяльності на період до 2032 року.

Орієнтовний обсяг фінансування заходів щодо її реалізації становить 38,5 млрд грн. Про це повідомляється в розпорядженні уряду № 238-р від 30 березня 2011 року.

Реалізація концепції буде проходити в 4 етапи: перший етап - 2011-2017, другий - 2018-2022, третій - 2023-2027 і четвертий етап - 2028-2032. Здійснюватися реалізація буде за кошти державного бюджету, інвестицій та інших джерел.

У рамках концепції передбачається забезпечити розвиток космічних технологій, зокрема: системне отримання даних від вітчизняної космічної системи спостереження Землі та геофізичного моніторингу "Січ"; створити та забезпечити експлуатацію загальнодержавної цифрової супутникової системи з використанням космічних апаратів зв'язку та мовлення "Либідь"; створити систему координатно-часового та навігаційного забезпечення України та інтегровану багатофункціональну систему здійснення контролю та проведення аналізу космічного простору.
Також у напрямі удосконалення ракетно-космічної техніки та технологій концепцією передбачається створити: космічні ракетні комплекси з ракетою-носієм "Циклон-4" та ракетою-носієм з екологічно чистим паливом "Маяк"; універсальну космічну платформу для проведення наукових космічних досліджень Місяця; універсальний автономний космічний буксир "Кречет"; авіаційно-космічні комплекси "Повітряний старт", апарати для зондування землі.

Крім того, передбачено вдосконалення структури космічної промисловості, забезпечення реалізації ефективної кадрової політики, забезпечення комерціалізації космічної діяльності, міжнародне співробітництво у сфері космічної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова вирішили дати 38,5 мільярдів на "космічну" концепцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути