понеділок, 27 серпня 2012 15:13

В Азарова оформили позику на $1 мільярд

В Азарова оформили позику на $1 мільярд
Процентний дохід по облігаціях виплачується раз на півроку - 4 грудня і 4 червня. Фото: kpravda.com

Термін погашення єврооблігацій на $1 млрд, випущених в рамках часткового рефінансування залученого в 2010 році кредиту російського ВТБ Банку, настає 4 червня 2014, процентна ставка по них становить 7,95% річних.

Відповідні умови випуску єврооблігацій затверджені постановою Кабінету міністрів №795 від 27 серпня, оприлюдненою на сайті уряду.

Згідно з ними, процентний дохід по облігаціях виплачується раз на півроку - 4 грудня і 4 червня.

ВТБ в червні 2010 року надав Україні шестимісячний бридж-кредит (перед розміщенням суверенних євробондів і отриманням першого траншу кредиту МВФ) на $2 млрд під 6,7% річних. Пізніше ВТБ переуступив права за кредитом Україні VTB Capital. Виплата припадала на червень 2012 року: піврічний кредит тричі подовжувався в загальній складності ще на 1,5 роки.

У кінці травня цього року Україна підписала договір з VTB Capital, згідно з яким $1 млрд і відсотки на всю суму позики мають бути виплачені 6 червня 2012 року, частина, що залишилася позики - 4 червня 2014 року. Потім перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський повідомив, що, згідно з домовленістю з ВТБ, Україна другу половину кредиту замістить новим випуском зовнішніх дворічних облігацій під 7,95% річних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська економіка увійшла в рецесію - Суслов

Глава ВТБ Андрій Костін в кінці червня сказав, що банк планував отримати єврооблігації в липні і запропонувати їх ринку. "У червні український уряд виплатив половину боргу в розмірі $ 1 млрд. Другу частину ми плануємо переоформити в липні в цінні папери, в єврооблігації і випустити їх на ринок за ринковими котируваннями", - зазначив він.

Однак в середині липня Україна розмістила нові п'ятирічні єврооблігації на $2 млрд під 9,25% річних.

Нагадаємо, державний борг України станом на 31 липня 2012 року становив 390,71 млрд грн або $48,88 млрд.

Зараз ви читаєте новину «В Азарова оформили позику на $1 мільярд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути