четвер, 19 травня 2011 13:34

У Арбузова наважилися зізнатися, що економіка пригальмувала

У Арбузова наважилися зізнатися, що економіка пригальмувала

Відповідно до динаміки індексу виробництва базових галузей (ІВБГ) зростання ВВП у квітні сповільнилося та за 4 місяці склало близько 5%.

Такі дані наведено в огляді Національного банку України (НБУ) "Експрес-оцінка економічного стану за квітень 2011 року".

"На фоні високої бази порівняння минулого року в квітні відбулося очікуване уповільнення зростання ІВБГ - до 6,7% у річному вимірі. За 4 місяці приріст зменшився до 8,6% порівняно з відповідним періодом минулого року. Цей показник за 3 місяці склав 9,3%", - йдеться у повідомленні.

За оцінками НБУ, вагомою причиною суттєвого уповільнення економічного зростання було подальше погіршення зовнішньоекономічної кон'юнктури, що вплинуло на показники промисловості.

"Приріст промислового виробництва зменшився з 8% у березні в річному вимірі до 4,9% у квітні. Найбільше уповільнення зростання відбулося в металургійному виробництві (з 5,7% у березні до 3,1% в квітні) та машинобудуванні (з 22,8% до 13,6% відповідно)", - наголошено в огляді.

Уповільнення зростання також відбулося в сільськогосподарському виробництві - з 5,9% у березні в річному вимірі до 1,6% у квітні.

У квітні продовжилося прискорення зростання обороту роздрібної торгівлі - з 14,9% у березні до 18,6% у квітні.

Нагадаємо, згідно з даними Державної служби статистики України, ВВП України за І квартал 2011 року порівняно з відповідним кварталом 2010 року (у постійних цінах 2007 року) становив 105,2%.

Зараз ви читаєте новину «У Арбузова наважилися зізнатися, що економіка пригальмувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути