пʼятниця, 12 серпня 2011 12:19

У Арбузова купили ще 830 мільйонів доларів минулого місяця

У Арбузова купили ще 830 мільйонів доларів минулого місяця

Національний банк України (НБУ) продав на міжбанківському валютному ринку в липні на $ 269 млн більше, ніж купив, тоді як у червні негативне сальдо його інтервенцій становило $ 1,498 млрд.

Про це повідомлено на веб-сайті регулятора.

Згідно з повідомленням, Нацбанк купив у липні валюти на $ 837,8 млн, що на 50,4% більше, ніж у червні. При цьому обсяг продажу валюти центральним банком в липні становив $ 1,107 млрд, скоротившись в порівнянні з червнем на 46,1%. НБУ купував євро, австралійські долари і швейцарські франки, тоді як продавав тільки долари США.

Загальний обсяг операцій на валютному міжбанку (купівля та продаж у доларовому еквіваленті з урахуванням операцій Державної казначейської служби) в липні, за даними НБУ, скоротився в порівнянні з червнем на 3,8%, до $ 26,858 млрд.

НБУ також нагадва, що міжнародні резерви в липні зросли на 0,6% - до $ 37,814 млрд: цього об'єму достатньо для фінансування майбутнього імпорту товарів та послуг протягом 4,6 місяця.

"У липні 2011 року надходження інвалюти від нерезидентів були більше валютних переказів на їх користь майже на $ 1,3 млрд (в еквіваленті). У цих умовах на міжбанківському валютному ринку України пропозиція інвалюти переважно перевищувала попит на неї, а на готівковому його сегменті спостерігалося зменшення чистого попиту на іноземну готівку", - зазначено в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «У Арбузова купили ще 830 мільйонів доларів минулого місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути